top of page

Legendární sopranistka Gabriela Beňačková přiveze do Jihlavy největší pěvecké talenty ze čtyř kontin


V termínu 13.-15. října 2018 se uskuteční v Jihlavě semifinálové a finálové kolo 11. ročníku Mezinárodní pěvecké soutěže Gabriely Beňačkové, kde se představí nejlepší mladí operní pěvci současnosti z Moldavska, Portugalska, Polska, Arménie, Maroka, Maďarska, Francie, Mexika, Jižní Koreje, Itálie, Číny, Chorvatska, Afriky, Rumunska, Ukrajiny, Ruska a Slovenska.

Soutěž před jedenácti lety založil rodák z Vysočiny, tenorista Jakub Pustina, který svojí pílí dostal tuto soutěž mezi největší soutěže světa. „Je to jako s malým dítětem. Jste u každého jeho krůčku, každý úspěch vás těší a stále se snažíte posouvat dál. Stejné je to i se soutěží a to, že se dostala mezi největší na světě, mě upřímně těší“ sdělil ředitel soutěže Jakub Pustina.

V minulém roce soutěž slavila jubilejní 10. ročník a pomyslné žezlo převzala hvězdná sopranistka Gabriela Beňačková. „S Gabrielou Beňačkovou spolupracuji již mnoho let. Téměř od začátku soutěže byla předsedkyní poroty a soutěž zná velice podrobně. Když jsem jí v minulém roce nabídnul, aby soutěž nesla její jméno, ochotně souhlasila. Potěšilo mě to, protože to byl další významný krok ve vývoji soutěže a uznání nesporné profesionální úrovně této akce u nás i v zahraničí“ dodává Jakub Pustina .

SEMIFINALISTÉ 2018:

Ana Cernicova, Moldova Ana Margarida Hipólito dos Santos, Portugal Artur Rożek, Poland Astghik Khanamiryan, Armenia Benabdallah Yanis, Maroco/Hungary/France Brassói-Jőrös Andrea, Hungary Cécile Achille, France Erika Estefania Aviles Fernandez, Mexico Haeyeol Han, South Korea Irene Celle, Italy Jadwiga Postrożna, Poland JingXing Tan, China Jumnum Lee, South Korea Karolina Filus, Poland Mateusz Eckert, Poland Mia Domaćina Topalušić, Croatia Michal Sobiech, Poland Mbundu Luvuyo, South Africa Nikolina Pinko, Croatia Ócsai Annamária, Hungary Slawomir Naborczyk, Poland Sophie Catherin, France Stanca-Maria Manoleanu, Romania Stas Tsema, Ukraine Tatiana Ivashchenko, Russia Viktoriya Katerynchyk, Ukraine Vlada Koieva, Ukraine Xiaoke Hu, China Ye Een Choi, South Korea Zuzana Weiserová, Slovakia


Nejnovější příspěvky
Archiv
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page